Højtider med egen kage...

2/07/2013

Højtider med egen kage...

Er klart dem, man bør fejre mest. Derfor ser jeg intet problem i at bage (og efterfølgende spise) fastelavnsboller to gange på en uge...

Dem vi lavede i tirsdags blev gode, men synes ikke at de var heeeelt bløde nok. Derfor smed jeg denne her gang opskrifterne væk og lavede dem på gefühl. De blev rigtig gode og er denne her gang fyldt med creme, revet æble, hakkede hasselnødder og hjemmelavet nutella... toppet med chokoladeglasur. MmmmmhJeg skrev ned undervejs, hvad jeg brugte, og her får I lige opskriften - der er til 12-15 styks:

Dejen:

100 smør
2,5 dl mælk
50 g gær (1 pakke)
2 æg
1/2 tsk salt
2 spsk sukker
1 tsk kardemomme
8-9 dl hvedemel

smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mælken - varm til det er lunt. Smuldr gæret i skålen og hæld mælk/smør over. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og rør godt sammen. Tilsæt dernæst melet - hold et par dl tilbage og tilsæt lidt af gangen, så den ikke får for meget; dejen skal være let klistret men selvfølgelig ikke flydende. Den må ikke blive for bastant, da det så kan være svært at få dejen til at lukke sig om fyldet senere. Sæt til at hæve i en time med et klæde over.

Fyld:

Creme:

2 dl mælk
1 æg
1 spsk sukker
2 spsk maizena
kornene fra en vanillestang eller en spsk vanillesukker

2 æbler
50 g. hasselnødder

nutella (hjemmelavet eller købe) - du kan også bruge et lille stykke chokolade

Varm mælken op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Rør æg sammen med sukker, maizena og vanille. Hæld lidt af mælken i æggeblanding for at temperere og hæld derefter hele æggemassen op til resten af mælken i kasserollen. Pisk til cremen bliver tyk og lad den køle af. 

Riv dernæst æblerne på den grove side af et rivejern og hak nødderne. Tilsæt begge dele i den afkølede creme (den behøver ikke at være iskold, bare den ikke står og damper).

Rul dejen ud i 1/2 cm tykkelse og del den i ca. 10x10 cm stykker. Læg en spsk størrelse æble/nødde/creme og en tsk nutella på hver (her havde vi tilfældigvis noget hjemmelavet nutella fra sidste weekend, hvor vi havde gæster til brunch, men et stykke chokolade eller almindelig nutella burde også kunne gøre tricket). 

Saml dernæst hver bolle og sæt dem på pladen med samlingen nedad. Pensl med æg og bag i 12-15 minutter ved 200 grader :)

Når bollerne er afkølede kan du putte glasur på - her blev det en glasur lavet af flormelis og kakaopulver... 

En hjælpende hånd er altid velkommen 

Det var fælt gode!

Etiketter: , ,

2 kommentarer:

Klokken 2/08/2013 , Blogger Annegrete Olesen sagde ...

Lyder så lækkert . Må prøves.
Kh Ag

 
Klokken 2/09/2013 , Blogger Thea Vaskavulla sagde ...

De var gode kan du tro - hyggeligt at du følger med :)

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start