">Verdens nemmeste "marmelade"

2/06/2013

Verdens nemmeste "marmelade"

Har du også tit købt et net citroner, kun for at få brugt en af dem, mens de andre ligger og bliver mere og mere tørre i frugtskålen? Fortvivl ej - redningen er verdens nemmeste citronmarmelade.

Tag dine citroner ( i mit tilfælde tre styks) og vej dem - ca. 300 g. for tre styks. Du skal bruge den mængde sukker, der svarer til halvdelen af citronernes vægt.

Læg dine citroner i enn gryde og dæk dem med vand. Sæt dem til at koge. Lad dem koge i 1,5-2 timer. Hæld dem i en skål og hæld sukkeret over, og blend det hele sammen med en stavblender til den er glat og sukkeret er opløst - hæld på skoldet glas et voila; citronmarmelade!


Smager godt på de ting syltetøj nu smager godt på, men også som lidt sur/sødt a la ribsgele til kød :)

Etiketter:

4 kommentarer:

Klokken 2/06/2013 , Blogger Christina Skarø sagde ...

Er det ikke mega surt? Og bliver de kogt og blendet med skrald und alles?

 
Klokken 2/06/2013 , Blogger Thea Vaskavulla sagde ...

Hej Christina :) Ja det hele koger med - så det er nok bedst med øko-citroner, ellers skal de i hvert fald vaskes godt. Har dog en enkelt gang prøvet at fjerne skrællen og så smagte jeg den til med vanille og ingefær; det blev også rigtig godt og mindre besk som citronskræl jo godt kan blive lidt. Men i den version herover er den rigtig god til f.eks. ost og som nævnt kød synes jeg. I den anden er den mere "alene"-venlig :)

 
Klokken 2/06/2013 , Blogger Sanne Møller Jensen sagde ...

Lyder lækkert. Det er bare så pokkers ærgerligt, at vi ikke bare er typerne, der lader citroner ligge og sygne hen, vi lader også marmelade blive dårligt i køleskabet. Måske skulle man overveje noget med citron og kager- kager bliver aldrig mugne:)

 
Klokken 2/06/2013 , Blogger Thea Vaskavulla sagde ...

nej kager når heller ikke at mugne her - måske en hjemmelavet citronmåne er næste bageprojekt? :)

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start