Verdens nemmeste "marmelade"
Har du også tit købt et net citroner, kun for at få brugt en af dem, mens de andre ligger og bliver mere og mere tørre i frugtskålen? Fortvivl ej - redningen er verdens nemmeste citronmarmelade.
Tag dine citroner ( i mit tilfælde tre styks) og vej dem - ca. 300 g. for tre styks. Du skal bruge den mængde sukker, der svarer til halvdelen af citronernes vægt.
Læg dine citroner i enn gryde og dæk dem med vand. Sæt dem til at koge. Lad dem koge i 1,5-2 timer. Hæld dem i en skål og hæld sukkeret over, og blend det hele sammen med en stavblender til den er glat og sukkeret er opløst - hæld på skoldet glas et voila; citronmarmelade!
Smager godt på de ting syltetøj nu smager godt på, men også som lidt sur/sødt a la ribsgele til kød :)
Etiketter: Opskrifter
4 kommentarer:
Er det ikke mega surt? Og bliver de kogt og blendet med skrald und alles?
Hej Christina :) Ja det hele koger med - så det er nok bedst med øko-citroner, ellers skal de i hvert fald vaskes godt. Har dog en enkelt gang prøvet at fjerne skrællen og så smagte jeg den til med vanille og ingefær; det blev også rigtig godt og mindre besk som citronskræl jo godt kan blive lidt. Men i den version herover er den rigtig god til f.eks. ost og som nævnt kød synes jeg. I den anden er den mere "alene"-venlig :)
Lyder lækkert. Det er bare så pokkers ærgerligt, at vi ikke bare er typerne, der lader citroner ligge og sygne hen, vi lader også marmelade blive dårligt i køleskabet. Måske skulle man overveje noget med citron og kager- kager bliver aldrig mugne:)
nej kager når heller ikke at mugne her - måske en hjemmelavet citronmåne er næste bageprojekt? :)
Send en kommentar
Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]
<< Start