Livretter: Pandekager

12/20/2012

Livretter: Pandekager

Der bliver spist ret mange pandekager i det her hjem. Det er nemt at lave, man har næsten altid ingredienserne og så smager de jo godt - what's not to like? Derudover gør tegnefilmsindustrien også deres for, at pandekagen er en populær spise hos de små; Rasmus Klump samt Peddersen og Findus gør i hvert fald, at den flade kage er i uhyre høj kurs hos den 2,5-årige herhjemme.

Her er den netop blevet serveret i en lidt julet variant med appelsin og kardemomme. Kærnemælken kan godt gøre dejen lidt sværere at arbejde med, fordi den lettere skiller ved vending, så brug en slip-let-pande af en art, hvis der ikke er nogen, der skal slås ihjel i frustration undervejs.

Julepandekager (ca. 12-15 stk.)

2 æg
3 spsk. sukker
1 knsp. salt
0,5 tsk kardemomme
1 spsk vanillesukker (eller en halv stang vanille)
2 dl. kærnemælk
1 dl. appelsinsaft (passer med ca. 1 appelsin)
1 dl. vand
1,5 dl mel
25 g smør + ekstra til bagning

Bland æggene med sukker, salt, kardemomme og vanillesukker. Tilsæt kærnemælk, vand og appelsin saft og rør godt sammen. Tilsæt mel og rør dejen glat. Lad gerne dejen hvile en times tid - medmindre der står små sultne munde.

Smelt de 25 g smør på panden og tilsæt den smeltede smør i dejen.

Så er den klar til bagning:) Brug en suppeøse til at hælde på panden med og tilsæt ekstra fedtstof undervejs hvis nødvendigt. Vend pandekagen når den ikke er "våd" mere.

Server med syltetøj og sukker :)

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start