Simple Sutter - DIY til store og små fødder

2/08/2014

Simple Sutter - DIY til store og små fødder


I morgen tager vi på skiferie i Norge - yay! Glæder mig så meget, og er virkelig spændt på at få de to krudtugler på brædderne for første gang - mon det går? I hvert fald - én ting er tiden på pisten, men vi skal jo også bruge rigtig meget tid på bare at hygge i hytten og spise pandekager, og samle puslespil, og læse bøger og og og... Og til det skal man have varme fødder! Så jeg har lavet sutsko til de af os, der måtte mangle. De er supernemme, så her kommer er bette DIY. 

Det smarte ved den her DIY er, at det ikke er en opskrift, men netop en DIY - du behøver ikke noget bestemt garn, en bestemt fodstørrelse eller noget - jeg viser blot, hvordan du designer formen, og på den måde kan lave sutsko, der passer en hvilken som helst fod.
For at kunne lave disse sutsko enten til dig selv eller en anden skal du kende følgende mål (hvis det er til dig selv prøver du jo bare undervejs): Bredden af din fod ude ved tæerne, den fulde længde af din fod, længden fra tæer og til vrist. Når du kender dette, kan du lave din egen sutsko - og nej, du skal ikke igang med at regne maskeantal osv. ud nu- et målebånd er fint til at tjekke efter med undervejs, hvis du laver dem til andre :)

Du kan bruge lige den type og tykkelse garn du ønsker - jeg har hæklet dem i flere forskellige. Fælles er dog at jeg har hæklet med relativt tykt garn og minimum to tråde samtidig og gerne en hæklenål, der er et par numre lavere, end man ellers ville gøre. Dette skyldes, at når det er sutsko, vil man gerne have dem meget tætte, så de bliver lidt ekstra slidstærke. Ellers er der frie hænder. Hvilke masker du vil hækle med er også op til dig - er du til fastmasker, halvstangmasker eller noget femte er helt op til dig. 

Ok - er du klar?

Step 1 (herunder): Start med at lave en magisk løkke med 6 masker i. Hækl nu 2 masker i hver af de 6 = 12 masker. På næste omgang hækler du 2 masker i hver anden maske = 18 masker. På næste omgang hækler du 2 masker i hver tredje = 24 masker. Sådan fortsætter du med at tage ud (derefter 2 på hver fjerde, hver femte, hver sjette osv. - du fanger den;)). Fortsæt med at tage ud, til cirklen er lige så bred som din fod, når du folder den sammen:

Når den har den rette bredde fortsætter du blot med at hækle 1 maske i hver indtil futten går til din vrist (se de næste to billeder). Hvis du synes at den sidder for løst, så tag et par maske ind - nogle har meget bredde tæer og er så helt smalle resten af foden.

 Nu skal du til at hækle hælen. Den hækler du frem og tilbage over undersiden og siderne (se billede herunder). Hullet du skal lade være i midten skal have ca. samme bredde som din fod minus 1 cm på hver side. Her har jeg hæklet hælen i en anden farve, men det behøver man ikke:
 Hækl indtil du kan samle hælen bagpå (se billede herunder).
 Hækl nu frem til midten af hælstykket (se billede herunder)
 Nu skal du hækle hælen sammen. Vend skoen så "hullet" ligger ned af (se herunder).
 Fold den sammen og hækl maskerne på hver side sammen fra bunden og op (se de to billeder herunder). Du hækler fra indersiden af skoen. Måske du lige skal sno din hæklenål lidt til den første maske. Hvis du synes det bliver for svært, så kan man også bare hækle den sammen fra ydersiden - evt. med garn i en kontrastfarve, det kan også give en fed lidt "rå" effekt.

 Nu kan du vende skoen og den ser ud som herunder:
 Nu har du selve din sko færdig:
 Nu kan du hækle en kant på - hvis hullet er blevet for stort, så tag et par masker ind undervejs.

Færdig!
 Nu skal du bare lave en til :)

 Der er mange måder at lave afslutningen på. På dem herunder har jeg hæklet en højere kant, så den ruller:
 Og de kan jo laves i alle størrelser <3:

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Klokken 2/08/2014 , Blogger gugge/Katrine sagde ...

Sikke en fin DIY!!
De ser godt nok lækre ud.

 
Klokken 2/09/2014 , Blogger madebyme-helena.blogspot.com sagde ...

Tak for en super fin DIY

 
Klokken 2/09/2014 , Blogger Anja sagde ...

Ihh tusind tak for din DIY, det er lige sådan en jeg står og mangler;-)
Har du hæklet med fastmasker?? Og hvilken str. når bruger du til de små??+
Mange hilsner
Anja

 
Klokken 2/10/2014 , Anonymous Løkkeligheder sagde ...

De er så fine.Dem er jeg vist nødt til at lave til mine drenge. Tak for en super DIY og en skøn blog. Rigtig god ferie :-)

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start