Hey marts!

3/20/2013

Hey marts!

Vinteren har ringet, og den vil gerne have sit vejr tilbage!..

Jaja, jeg ved godt, at vi danskere snakker alt for meget om vejret, men man må sige, at vi jo også bor i et land, hvor det er ret omskifteligt. Hvor man nogle dage kan nøjes med en tyk sweater og glæde sig over, at erantis og vintergækker titter frem, for så dagen efter igen at skulle forsøge at hælde krop-umulig-nægter-at-samarbejde-næsten-tre-årig ned i en flyverdragt og trodse blæst og snedriver tidligere end man plejer for at komme frem til børnehave i tide (selvfølgelig udelukkende et tænkt scenarie, da mine børn altid samarbejder og er søde). Suuuuk hvor er jeg dog træt af den her vinter. Den første sne der falder er charmerende og hyggelig - derefter skal den bare smutte. Når vi om nogle år tænker tilbage på "vinteren i 12/13" (hvis man gør det?), så vil den stå som en meget stædig vinter, men også den vinter, hvor vi konstant var syge. Den søde og samarbejdsvillige næsten-tre-årige har været ligeså mange dage hjemme som i børnehave side november. Jeg ved ikke om de slikker hinanden i hovederne nede i den institution, men der går i hvert fald ikke mange dage, fra man afleverer en rask Harald, til man igen må ringe ned og sige "det er Haralds mor, Harald bliver hjemme i dag". Derefter går storebror direkte fra masse-slik i institution og hjem og slikker lillebror i hovedet, som så umiddelbart efter eller i forbindelse med fanger sig samme eller en afart af samme sygdom. Jojo, vi hygger os skam. Hvis vi så bare kunne få fejet nogle af de seriøse sygdomme af banen nu vi er igang - lad os nu bare få de der skoldkopper; lad os få det overstået. Men neeeej nej, vi er gladest for bæ, bræk og bussemænd (gerne i mix). 

Men nu har Harald heldigvis haft tre raske dage! Og hvem bliver så syg? Mor... Efter at have holdt stand i flere måneder, fik den endelig ram på mig; snuen! Baaaah. Fornemmelsen om morgenen når man vågner helt tør i svælget, fordi man har sovet med åben mund grundet tilstoppet næse kender alle vist... Ikke videre anbefalelsesværdigt. 

Så går der heksedoktor i mig. Eller i hvert fald bare insisteren på at lindre egen tilstand lidt. Sygdomsklassikeren herhjemme er drikken herunder: 

revet ingefær (ca. en tsk., men det kommer an på hvor stærk, man kan lide den)
1 spsk honning 
et par skiver citron (helst øko, da man har skrællen med, ellers så vask den inden)

Lægges i et glas/kop og overhældes med kogende vand. Brug en ske til at tæske ingredienserne godt sammen. Sød evt. med mere honning.

Drik.. Og kryds fingre for snarlig bedring (og for at den skide sne snart fordufter!)Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start