DIY - lav et par bukser af en skjorte

8/27/2013

DIY - lav et par bukser af en skjorte


Meget af det tøj jeg syer til ungerne er syet af aflagt tøj - jeg smider meget meget sjældent tøj ud (og hvis jeg gør er det først efter at jeg har rippet det for alt hvad der hedder knapper, snører osv.) og samler gerne ind fra venner og familie, så intet går tabt. Meget af det får så nyt liv i mindre størrelser. Det er både et idealistisk, økonomisk og kreativt valg... For et halvt års tid siden fik jeg en masse aflagte skjorter fra min far (fra før han blev en maraton-løbende pind). De er blevet omdannet til alt muligt; seneste skjorte i bunken er blevet til et par bukser til Harald. Det der er så smart ved at sy gammelt tøj om er, at man sparer en masse tid på detaljesyning; der er jo f.eks. allerede knapper og lomme i skjorten :) Her følger en lille DIY på, hvordan du syer en aflagt skjorte om til et par bukser. Man kan vel gøre det med børn op til omkring 3 år - medmindre det er shorts man syer ;)

En buksedragt i tyk jersey fra da jeg var gravid med Eivind er også blevet klippet op og er blevet til sweatpants til begge drenge - der er så bare ikke de samme knapdetaljer osv. på.


Læs hele DIY'en igennem inden du giver dig i kast med at klippe :) Billederne er nummererede og du skal bare følge det slavisk. 

Du skal bruge:

1 stk. skjorte

+symaskine, tråd osv...

1: Start med at finde et par bukser, der passer den glade modtager i længde og skridtlængde.

 2: Marker skridtlængden og hele buksens længde
 3: Tegn nu et mønster der ser ud som ovenstående. Det er et par posede haremsagtige bukser jeg har lavet, så bukserne er meget brede, inden der kommer elastik i. Lav skridtlængden omkring 10 cm. længere end den markerede - dette for at lave hængerøv i bukserne ;)

Tip: Alt efter hvordan du vil have selve elastikken på, skal du enten lægge et par cm til ombuk øverst eller vente med at klippe et elastikstykke til punkt 9. Det samme gælder for buksernes længde; skal der laves elastik igennem lægges et par cm til i ombuk, skal der laves ribkant klipper du bare som de bukser du tegner efter.
 4: Læg mønsteret på skjorten for at se, hvor det passer. Hvis der er en lomme, så husk at få klippet den med, så du ikke får klippet den over.
 5: Fold skjorten og klip mønsteret ud
 6: Nu ser dine bukser således ud
 7: Lav en stikning ned gennem knapstykket, så det ikke fiser ind med kold luft der :)
 8: Læg buksestykkerne ret mod ret og sy buksebenene sammen i hver side og rundt forneden. Klip til og zigzag.

Tip: Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af finishen, så sy først buksebenenes sider, pres sømmen fra hinanden, vend dem om til retsiden og sy en stikning langs hver side, inden du syer sammen i midten
 9: Nu skal linningen/elastikstykket laves. Mål modtagerens livvidde og klip et stykke der er livvidde+10 cm (de skal jo kunne komme op over rumpen). Klip et stykke, der er livvidde+10 cm x 4 cm. Sy det sammen for enden, så det bliver en ring og fold den, som hvis du skulle lave ribkant.

Tip: Hvis du syer bukser, hvor du laver kanterne af f.eks. rib eller jersey ligesom de sweatpants der er billeder af, og der derfor ikke skal elastik i, så laver du stykket et par cm. mindre end livvidden, så de sidder godt til og ikke falder ned. 
 10:Læg bukserne ind i ringen og sæt fast med nåle. Start med at sætte ringens sider fast på hver side af bukserne, så du ved hvor meget du har at gøre med på hver side. Jeg har lavet lægge i de her bukser, fordi de er i fast stof. Jeg har valgt at lave læggene i hver side, fordi der var en lomme foran, der jo ikke skulle foldes, men de kan også være for og bag - det er op til dig; men husk at folde ens på hver side, så læggene bliver ens. Laver du dem i strækstof kan du blot trække i ringen, så stoffet selv folder indenunder, det bliver bedst i strækstof.11: Sy nu hele vejen rundt startene midt bag, men lad to cm stå åben.
 12: Træk et stykke elastik, der svarer til livvidde minus 2-3 cm gennem og ud. Sy elastikken sammen som en ring, og sy hullet til.
 Sy dernæst en løbegang for enden af hvert bukseben og træk ligeledes en elastik gennem hver. Er det et par sweatpants så lav ribkanter.


13: Tadaaaa - et styks genbrugsbukser :)

Etiketter: , , ,

10 kommentarer:

Klokken 8/27/2013 , Anonymous Tina Cecillie Klinggaard sagde ...

Hold nu op hvor er de fede.. Og du er bare super-krea.

 
Klokken 8/27/2013 , Blogger Die HausFrau sagde ...

Fantastisk idé og fantastisk udførelse af idéen!

 
Klokken 8/27/2013 , Blogger Sandra sagde ...

hvor smart!

 
Klokken 8/27/2013 , Anonymous Hannah Læssøe sagde ...

Eeeeej, den idé kunne jeg godt have brugt for et års tid siden :P
Fed idé. Tror jeg vil efterlyse nogle aflagte skjorter asap.

 
Klokken 8/27/2013 , Blogger Thea Vaskavulla sagde ...

Tak Sille :)

 
Klokken 8/27/2013 , Blogger Thea Vaskavulla sagde ...

Tak :)

 
Klokken 8/27/2013 , Blogger Thea Vaskavulla sagde ...

ja ik? :)

 
Klokken 8/27/2013 , Blogger Thea Vaskavulla sagde ...

Ja skynd dig at få fingrene i dem inden folk smider dem ud :)

 
Klokken 8/27/2013 , Blogger Maria Skinbjerg sagde ...

Igen: sej, sej, sej mor!

 
Klokken 8/27/2013 , Blogger Thea Vaskavulla sagde ...

<3 Du' sød.. Som Uhrskovs honning som vi fik på knækbrødet i morges ;)

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start