Hjemmelavet, smørbar karamel - smager mums!

4/06/2013

Hjemmelavet, smørbar karamel - smager mums!

Nu er det jo weekend, og så skal man have det rart. Hvis man er hyppig læser af diverse madblogs, så er man sikkert stødt på dette her halvmagiske fænomen før; karamel lavet af kondenseret mælk. Magisk fordi det kræver minimum indsats at få den lækreste, velsmagende, smørbare karamel ud af en dåse kondenseret mælk.

Er du klar?

Du skal bruge en dåse sødet kondenseret mælk - ja, jeg har to her, for man kan ligeså godt lave flere, når man er igang ;)

Tag etiketten af dåsen, ellers bliver det noget fnulleri
Placer dåsen i en gryde med vand. Sæt den til at koge.
Nu skal vi bare vente... I 3 timer, men alt godt kommer som bekendt til den, der venter, så det kan altså ikke svare sig at snyde her - thi så er der bare ikke noget karamel. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket af vandet - alt efter størrelsen på gryden skal du nok fylde lidt op undervejs, da en del damper fra. Det behøver ikke at buldrekoge; bare simre.


Så gik der tre timer - tiden flyver! Op med dåsen og lad den køle af, eller lad den køle af i vandet. 

Så, nu står du der med din tilkalkede dåse og venter, som man siger, men du skal altså vente en time endnu - og husk nu det der med de, der venter, får gode ting og tålmodighed er en dyd osv.
En time er gået. 
Ready to let the magic work?
Åhr så åben da den dåse!

Et voila - et styks dåse fyldt med cremet karamel
Stik en ske ned i og smag, mens du lige lader chokket over, hvor nemt det var, bundfælde sig. Når du har fået kvalme af at spise karamel, så hæld resten over på et glas og sæt den i køleren - skriv "Dolce Latte" på glasset, det lyder bedre end karamelliseret mælk, og er det navn Meyer sælger produktet under (hans er vist noget med honning og rørsukker og fuldmånedans, men smagen er den samme).
 
Spis den på ristet brød - mmmmh!
Eller spis den på vafler, is, pandekager, mellem kiks, mellem macarons, put en klat i en kop varm mælk eller din kaffe og kog så noget mere og del det ud til alle - det er en perfekt værtindegave i et fint glas. jeg forestiller mig at man også kan tilsætte f.eks. lakridspulver, finthakkede nødder osv. og eksperimentere lidt den vej; kun fantasien sætter grænser. 

Etiketter:

2 kommentarer:

Klokken 4/07/2013 , Blogger Guldlok sagde ...

Hvor køber man denne himmel-mælk?

 
Klokken 4/07/2013 , Blogger Thea Vaskavulla sagde ...

De kan købes i de fleste større supermarkeder eller hos indvandrergrønthandlere også tit :) Bare husk at det skal være den sødede udgave

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start