3. TH. Babyvest i fire størrelser. Opskrift til dig

7/14/2014

3. TH. Babyvest i fire størrelser. Opskrift til dig

Så er der en lille opskrift til jer derude, der læser med. Jeg garanterer ikke for, at der ikke er fejl og mangler, men jeg yder gerne lidt support i kommentarfeltet, hvis jeg kan. Jeg har dog forsøgt at være så klar i spyttet, som muligt. 

Opskriften er på en fin lille babyvest i fire størrelser. Den hedder "3. TH.", da den er designet til en lille pige, der om ikke så mange dage kommer til at bo i netop "3. TH." - vores overboer venter sig nemlig en lille pige her i juli.

Vesten er strikket med et simpelt hulmønster med stor effekt; fortvivl derfor ej, hvis du synes, at det ser svært ud - det er det ikke :)Vesten strikkes på rundpind. Jeg strikker på bløde rundpinde (dem, som man kan få fra f.eks. Drops, Addi og Knit Pro), så der er det lige meget med længden på rundpinden. Strikker man på de ”gammeldags” med stiv wire, forestiller jeg mig, at man skal bruge en af de mindste; 40 cm. måske. 

Jeg har med vilje skrevet opskriften helt ud – altså uden forkortelser som dr r/mm/ sl o osv.: Her skal alle kunne være med. Tip inden start: For at lave en pæn kant på knaphulskanten, så strikker jeg ikke den sidste maske på pinden, men tager i stedet garnet foran og løfter masken løst af, vender og strikker masken drejet ret på næste pind. Dette er ikke nødvendigt, men det giver en pæn og lige kant.


3. TH. - BABYVEST STR. 3-18 MDR.

3 (6) 12 (18) mdr.

Endelige mål:
1: Overvidde: 19,5 (21) 22,5 (24) cm
2: Længde: 26 (28) 30 (31) cm
3: Ærmegabsdybde: 8,5 (9) 9,2 (9,6) cm


Du skal bruge: 2 nøgler Madonna fra Permin til alle størrelser. Madonna er en uld/alpaka/mohair-blanding med en løbelængde på 230m/100 g. - derfor kan man selvfølgelig også bruge andre garner, der matcher dette. Derudover skal du bruge en rundpind, 4 maskemarkører + en "omgangsmarkør" og en knap.

Strikkefasthed: 20 masker/ 26 rækker

Pindestørrelse: 4 (rundpind), eller det du skal bruge for at få ovenstående strikkefasthed.

Slå 40 (40) 44 (48) masker op på rundpind og strik første pind (retsiden) ret, (der strikkes frem og tilbage på pinden), mens du placerer maskemarkører efter 5 (5) 5 (5), 4 (4) 5 (6), 14 (14) 15 (16), 4 (4) 5 (6), 13 (13) 14 (15) masker.

På anden pind begynder udtagningerne. Du skal stadig strikke retstrik på hver pind, således at der kommer en rillekant. Udtagningerne laves ved at slå om pinden 1 maske før og en maske efter maskemarkørerne. På næste pind strikkes de omslåede masker drejet ret (dette gøres for at lukke det hul, der ellers ville opstå). Du skal tage ud på hver 2. pind (svarende til det, der bliver vrangsiden), i alt 11 (12) 13 (14) gange, men læs lige videre, for du skal huske nogle ting undervejs:

Når du når til 4. pind, skal du lave knaphul. Dette laves i starten af pinden ved at strikke de to første masker ret, slå om pinden og strikke de næste to masker ret sammen. Denne omslåning strikkes ikke drejet ret på næste pind.

På 6. pind (vrangpind) påbegyndes glatstrik, dog strikkes de første 4 og de sidste 4 masker stadig ret, så du fortsætter knaphulskanten i rillestrik.

Når du når til 11. pind, skal de to retstrikkede kanter samles; læg dem ovenpå hinanden og strik dem sammen i ret (se billede). Sæt en maskemarkør i en anden farve end de andre for nu at markere, hvor omgangen starter. Herefter strikkes der rundt.
1: Før de fire knaphulsmasker med knaphulssiden over på en løs pind og læg den ovenpå den anden pind 
2: Strik de to pinde sammen således at du strikker de to modliggende masker sammen.
3: Nu har du samlet bærestykket.
4: Indsæt her en maskemarkør for at markere omgangens start.

Når du når til udtagning nr. 10 (11) 12 (13), skal der laves rillekanter på ærmerne. Det betyder, at du skal strikke vrang på ærmemaskerne på pinde med udtagninger og ret på pinden efter. I alt strikkes 3 pinde rillestrik (vrang, ret, vrang). 

Når du når til næste pind, som er pinden efter sidste udtagning, lukkes ærmerne af i ret.

På næste omgang strikkes der rundt, så for- og bagstykke samles, samtidig med at der slås 3 (4) 4 (4) masker op under de aflukkede ærmemasker.

På efterfølgende omgang strikkes der mønster (se diagram herunder) hele vejen rundt startende ved omgangens begyndelse. Obs: Mønsteret er deleligt med 6, så hvis du vil undgå at rive hår ud på dig selv, fordi du mangler en maske til sidst eller andet er glippet, så tjek, inden du begynder på mønsteret, at dit maskeantal er deleligt med 6; tag ind eller ud for at tilpasse, hvis det ikke er tilfældet. Der skulle gerne være 78 (84) 90 (96) masker på pinden inden mønster.

Når vesten i alt måler 25 (27) 29 (31) cm, strikkes rillestrik for resten (1 pind vrang, 1 pind ret, 1 pind vrang). Luk løst af i ret.

Når du har strikket færdig, så skyl vesten op og lad den liggetørre, inden du monterer knap og giver den til en lille heldig én :)


  
Etiketter: , ,

4 kommentarer:

Klokken 7/15/2014 , Anonymous MarianneEJ sagde ...

Så fin den er! Takk for at du deler oppskrift i bloggen din! :-)

 
Klokken 7/15/2014 , Blogger Thea Vaskavulla sagde ...

Selv tak :)

 
Klokken 7/18/2014 , Blogger Die HausFrau sagde ...

Den er simpelthen så sød! Måske skal min lille papniece have sådan en, når hun kommer til verden. :)

 
Klokken 7/29/2014 , Blogger gugge/Katrine sagde ...

Hold op hvor er den bare fin!!! Den må jeg da helt sikkert strikke. Tak for opskrift.

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start